Proje Okulu Olduk

Proje Okulu Olduk

Okulumuz Necat Hepkon Anadolu Lisesi 12.05.2023 tarih ve 76149531 sayılı Bakanlık Onayı ile PROJE OKULU Kapsamına alınmıştır.  2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren LGS (Liselere Giriş Sınavı) puanı ile öğrenci alacaktır.  2023-2024 eğitim öğretim yılı kontenjan sayısı bakanlığımız tarafından 120 olarak belirlenmiştir.

             Okulumuzun Proje Okulu olarak belirlenmesinde emeği geçen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ahmet Vehbi KOÇ’a, Okul Müdürümüz ve öğretmenlerimiz teşekkür ziyaretinde bulunarak çiçek takdim etmişlerdir.

 

 

Proje Okulu Nedir

  Milli Eğitim Bakanlığı  tarafından belirlenen bazı okullar proje okulları olarak adlandırılır. Bu okullar, bölgesel veya uluslararası projelerde yer almaları için seçilmiştir. Genellikle başarı sıralaması yüksek olan okullar arasından tercih edilirler. Proje okulları, diğer okullara göre daha çok projede yer alır. Bu bağlamda sahip oldukları laboratuvar, bilgisayarlar ve altyapılar da daha iyi olur. Proje Okullarına LGS (Liselere Giriş Sınavı) sınavı ile öğrenciler puan durumuna göre bakanlık tarafından yerleştirilir. Okul Kontenjanı MEB tarafından belirlenir.

Proje okulları eğitim konusunda daha ülke dışı ve proje bazlı olduğu için öğrencilerin kendilerini geliştireceği daha çok imkana sahip olmaktadırlar. Özellikle proje okullarında okumanın en büyük avantajı okul kadrosunda bulunan öğretmenlerin ve yöneticilerin Bakanlık tarafından özel olarak uzman ve mesleğinde belli bir başarıyı yakalamış kişiler tarafından seçilmiş olmasıdır. Bu durum hem öğrencilerin belli bir başarı seviyesinde kalmasını hem de daha nitelikli bir eğitim verilmesini sağlamaktadır.

01.06.2023 883