Flipped inverted learning with distance education

04.06.2021 366

Project Title : Uzaktan eğitim ile ters yüz edilmiş öğrenme

Project Title in English : Flipped inverted learning with distance education

03-10-2021 /03-10-2022 

TR01 - THE CENTRE FOR EUROPEAN 

UNION EDUCATION AND YOUTH 

PROGRAMMES (TURKISH NATIONAL 

AGENCY)

Pandemi ile birlikte dijital dünyadaki hızlı gelişmeler, eğitim sektörünün yönünü de değiştirmiştir. Eğitimde tüm kademelerde 'uzaktan öğretim' sürecine geçilmiştir. Formal eğitimde kısıtlı olan öğretme ve öğrenme yöntemleri; uzaktan eğitim / e-öğrenme sistemlerinde, dijital araçlar ile onlarca, yüzlerce farklı öğretme ve öğrenme yöntemi mümkün olmuştur. Bundan dolayı harmanlanmış öğrenme ile sınıf dışı aktiviteler yaparak, teknolojik kaynaklar yardımıyla ders konularını takip etmektedirler. Son yıllarda bu eğitim türüne uygun olarak Ters yüz edilmiş öğrenme modeli aktif olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Ters yüz edilmiş öğrenmenin amacı, ders konularının önceden kaydedilerek öğrencilere dijital ortamda sunulmasıdır. İhtiyaçlarımıza yönelik olarak projemizde öğretmenlerimiz; Hollanda'da bulunan Elangco yetkilisinden hareketlilik öncesinde 10 gün dijital olarak uzaktan eğitim materyalleri hazırlama, proje ortağımızın çözüm ortağı ortağı olan IT-Workz işletmesinde ters yüz edilmiş sınıflar ile kişileştirmiş öğrenme üzerine kurs, bir diğer işbirliği yaptığı Prowise firmasında uzaktan eğitim araç gereçleri ve işlevsel hale getirilmesini ve BDT- Leren eğitim vakfında yenilikçi eğitim modelleri üzerine uygulama yaparak ihtiyaçlarını profesyonel kişiler mentörlüğünde uygulama yaparak giderebilecektir.

Bu durum, öğrencilerimize ve velilere yapmayı hedeflediğimiz dijital rol- model, farkındalık, iş birliği geliştirme seminerlerinin gerçekleşmesine katkı sağlayacaktır.